Hozzávalók
-
a piskótához:
- az eperkrémhez:
- a citromkrémhez:
- a tetejére:
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, olajat, és végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy kb. 24x36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a piskótamasszát, és megsütjük.
- Az eperkrémhez az epret leturmixoljuk.
- A vaníliás pudingot a cukorral, tejjel - a tasakon lévő utasítás szerint - megfőzzük, kihűtjük.
- A citromkrémhez a tejszínpudingot a cukorral, tejjel szintén megfőzzük, kihűtjük.
- A Hulala habot keményre felverjük.
- Az eperpürét, a kihűlt vaníliás pudingot, a Hulala felét a zselatin fix-szel habosra keverjük. (Ízlés szerint ízesíthetjük még vaníliával, cukorral.)
- A tejszínízű pudingot a maradék Hulalával, a citrom reszelt héjával és levével szintén habosra keverjük. (Ízesíthetjük még citromlével vagy cukorral.)
- A kihűlt piskóta lapra rásimítjuk az eperhabot, majd a süteményt a hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed.
- Ekkor rákenjük a citromhabot is, majd visszatesszük a hűtőbe dermedni.
- Amikor mindkét krém kellően megdermedt, a tasakon lévő utasítás alapján elkészítjük a zselét. (A zselé készítésekor folyadékként a víz helyett használhatunk gyümölcs- vagy befőttlevet is.)
- A díszítéshez az egész epreket szeletekre vágjuk, kirakjuk vele a sütemény tetejét, majd szilikonecset segítségével rákenjük az elkészített tortazselét.
- Néhány órára visszatesszük a hűtőbe.
Mennyiség:
1 személyre