Citrom-eperhabos piskóta

Citrom-eperhabos piskóta

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a piskótához:
  • az eperkrémhez:
  • a citromkrémhez:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/14Utasítások
  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  • A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, olajat, és végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy kb. 24x36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a piskótamasszát, és megsütjük.
  • Az eperkrémhez az epret leturmixoljuk.
  • A vaníliás pudingot a cukorral, tejjel - a tasakon lévő utasítás szerint - megfőzzük, kihűtjük.
  • A citromkrémhez a tejszínpudingot a cukorral, tejjel szintén megfőzzük, kihűtjük.
  • A Hulala habot keményre felverjük.
  • Az eperpürét, a kihűlt vaníliás pudingot, a Hulala felét a zselatin fix-szel habosra keverjük. (Ízlés szerint ízesíthetjük még vaníliával, cukorral.)
  • A tejszínízű pudingot a maradék Hulalával, a citrom reszelt héjával és levével szintén habosra keverjük. (Ízesíthetjük még citromlével vagy cukorral.)
  • A kihűlt piskóta lapra rásimítjuk az eperhabot, majd a süteményt a hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed.
  • Ekkor rákenjük a citromhabot is, majd visszatesszük a hűtőbe dermedni.
  • Amikor mindkét krém kellően megdermedt, a tasakon lévő utasítás alapján elkészítjük a zselét. (A zselé készítésekor folyadékként a víz helyett használhatunk gyümölcs- vagy befőttlevet is.)
  • A díszítéshez az egész epreket szeletekre vágjuk, kirakjuk vele a sütemény tetejét, majd szilikonecset segítségével rákenjük az elkészített tortazselét.
  • Néhány órára visszatesszük a hűtőbe.
Mennyiség: 1 személyre