Hozzávalók
- a forgatáshoz:
- a sütéshez:
- a csokiszószhoz:
Elkészítés
- A vizet, cukrot és a vajat gyakori kevergetéssel felforraljuk.
- Mikor forrni kezd, takarékra vesszük, és hozzáadjuk a lisztet, amit aztán intenzív keveréssel eldolgozunk, amíg egy gombóccá összeállva elválik az edény falától.
- Az edényt lehúzzuk a tűzről, és a tésztát hagyjuk egy pár percet hűlni, majd hozzádolgozzuk a két tojást.
- Az egyneművé elkevert tésztát csillagcsövű habzsákba töltjük.
- Olajat forrósítunk, és 10-12 cm hosszú tésztarudakat nyomunk bele a habzsákból.
- Mikor a rudacskák alja aranybarnára sült, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is készre sütjük.
- A kristálycukrot a fahéjjal összekeverjük, és meghempergetjük benne a churros fánkokat, amiket a csokiszószba mártogatva fogyasztunk el.
- A csokiszószhoz a vajat, csokoládét és a habtejszínt lábasba öntjük, egyneműre kikeverjük, esetleg ízesítjük egy kevés narancslével, vagy reszelt narancshéjjal.
Mennyiség:
1 személyre