Churros csokiszósszal

Churros csokiszósszal

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a forgatáshoz:
  • a sütéshez:
  • a csokiszószhoz:

Elkészítés

0/8Utasítások
  • A vizet, cukrot és a vajat gyakori kevergetéssel felforraljuk.
  • Mikor forrni kezd, takarékra vesszük, és hozzáadjuk a lisztet, amit aztán intenzív keveréssel eldolgozunk, amíg egy gombóccá összeállva elválik az edény falától.
  • Az edényt lehúzzuk a tűzről, és a tésztát hagyjuk egy pár percet hűlni, majd hozzádolgozzuk a két tojást.
  • Az egyneművé elkevert tésztát csillagcsövű habzsákba töltjük.
  • Olajat forrósítunk, és 10-12 cm hosszú tésztarudakat nyomunk bele a habzsákból.
  • Mikor a rudacskák alja aranybarnára sült, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is készre sütjük.
  • A kristálycukrot a fahéjjal összekeverjük, és meghempergetjük benne a churros fánkokat, amiket a csokiszószba mártogatva fogyasztunk el.
  • A csokiszószhoz a vajat, csokoládét és a habtejszínt lábasba öntjük, egyneműre kikeverjük, esetleg ízesítjük egy kevés narancslével, vagy reszelt narancshéjjal.
Mennyiség: 1 személyre