Hozzávalók
- a krutonhoz:
- az öntethez:
- a sütéshez:
Elkészítés
- A salátákat megmossuk, és jól leszárogatjuk, a jégsalátát falatokra tépkedjük.
- Az öntethez a tojássárgákat a mustárral, szardellapasztával, majd apránként az olajjal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, citromlét, és a tejszínt. Ízesítjük őrölt borssal, és ha szükséges sóval. (A szardellapaszta elég sós.)
- A kiflit felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk. Rátesszük a kiflikarikákat, amelyet aranysárgára pirítunk rajta. (Vigyázzunk, nehogy a fokhagyma megégjen!)
- A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, néhány perc alatt megsütjük.
- A salátát az öntettel elkeverjük, megszórjuk a pirított csirkemellel és kiflikrutonnal végül pedig a durvára tört mogyoróval és a reszelt sajttal.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 4 adag