Cézár saláta 2

Cézár saláta 2

Hozzávalók

0/19Hozzávalók
  • a krutonhoz:
  • az öntethez:
  • a sütéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A salátákat megmossuk, és jól leszárogatjuk, a jégsalátát falatokra tépkedjük.
  • Az öntethez a tojássárgákat a mustárral, szardellapasztával, majd apránként az olajjal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, citromlét, és a tejszínt. Ízesítjük őrölt borssal, és ha szükséges sóval. (A szardellapaszta elég sós.)
  • A kiflit felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk. Rátesszük a kiflikarikákat, amelyet aranysárgára pirítunk rajta. (Vigyázzunk, nehogy a fokhagyma megégjen!)
  • A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, néhány perc alatt megsütjük.
  • A salátát az öntettel elkeverjük, megszórjuk a pirított csirkemellel és kiflikrutonnal végül pedig a durvára tört mogyoróval és a reszelt sajttal.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 4 adag