Burgonyás kenyér 2.

Burgonyás kenyér 2.

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A hozzávalókból géppel vagy kézzel tésztát dagasztunk. Langyos helyen letakarva kb. félórát kelesztjük, majd átgyúrjuk, és 1-1,5 óráig újrakelesztjük. Kelesztés után a tésztát ismét meggyúrjuk, cipóvá formázzuk.
  • Egy un. kacsasütő jénait sütőpapírral kibélelünk, beletesszük a megformázott kenyeret, és lefedve újabb 1-1,5 óráig kelesztjük. Ekkor a tetejét éles késsel vagy pengével bevágjuk, és már csak addig kelesztjük, amíg a sütőnk 210 fokra felmelegszik. Ekkor a sütőtál tetejét vízzel bepermetezzük, visszaillesztjük az aljára, majd a tálat - alsó bordamagasságra - a sütőbe tesszük.
  • Kb. 40-45 percig sütjük, ha a héját ropogósabban szeretjük, ekkor vegyük le a tetejét - vigyázzunk nagyon forró! - és fedő nélkül még 5-10 percig - attól függően milyen pirosra szeretnénk - süssük készre. A jénaiból kivéve vizes ecsettel kenjük át, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

összesen: 2740 kcal, 10 dkg/250 kcal