Bolognai ragu

Hozzávalók

0/17Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A szalonnát kis kockákra vágjuk, és az olajon kipirítjuk. Rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és világosra dinszteljük. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott zellerszárat és a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, Kicsit később beletesszük a darálthúst, amelyet fehéredésig pirítunk.
  • Ráöntjük a vörösbort, a passatát, a sűrített paradicsomot, és jól elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, cukorral, bazsalikommal, oregánóval és a kakukkfűvel.
  • Kis lángon minimum három órát főzzük. Időnként megkeverjük, ha esetleg a leve elfőne vízzel pótoljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. és/vagy a raguval elkeverve, vagy a ragut a tészta tetejére téve tálaljuk. (Aki szereti reszelt sajttal is megszórhatja, bár Olaszországban ezt a tésztát sajt nélkül fogyasztják.)
Mennyiség: 1 személyre