Betyárleves

Betyárleves

Hozzávalók

0/14Hozzávalók

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A hagymát felkockázzuk.
  • A húst, leveszöldségeket, gombát megtisztítjuk, majd a húst és zöldségeket kockákra, a gombát pedig nagyobb szeletekre vágjuk.
  • Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd beledobjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnát és a sertéshúst.
  • Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával és felöntjük vízzel.
  • Ha a hús félpuhára főtt, beletesszük a zöldségeket, a paradicsomot és a gombát.
  • Ha minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest, és hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
  • Kb. 10 percig alacsony lángon összefőzzük, majd a tetején tejföllel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre