Bécsi túrós palacsinta

Bécsi túrós palacsinta

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
    a palacsintához:
  • a töltelékhez:
  • az öntethez:

Elkészítés

0/10Utasítások
  • A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.
  • A mazsolát forró rumba áztatjuk.
  • A sütőedényt vajjal kikenjük.
  • A tojásokat kettéválasztjuk.
  • A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját.
  • A fehérjét kemény habbá verjük.
  • A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével, és hozzáadjuk a mazsolát.
  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  • A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. a vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
  • Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára, és forró sütően kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mennyiség: 1 személyre