Hozzávalók
-
a palacsintához:
- a töltelékhez:
- az öntethez:
Elkészítés
- A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.
- A mazsolát forró rumba áztatjuk.
- A sütőedényt vajjal kikenjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját.
- A fehérjét kemény habbá verjük.
- A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével, és hozzáadjuk a mazsolát.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. a vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
- Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára, és forró sütően kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mennyiség:
1 személyre