
Hozzávalók
- a töltelékhez:
- ízlés szerint:
- a sütéshez:
- az öntethez:
Elkészítés
- 1 dl cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd egy tálban összekeverjük a tojások sárgájával, és hozzáadjuk a lisztet, maradék tejet, valamint az ásványvizet.
- A tojásfehérjéket pici sóval habbá felverjük, és óvatosan a palacsintatésztába forgatjuk.
- Kb. negyedórát pihentetjük, majd kiolajozott palacsintasütőben a palacsintákat kisütjük.
- Amíg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a túrótölteléket. A tojásfehérjéket pici sóval habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a fehérje habot óvatosan hozzávegyítjük.
- A túrókrémmel a palacsintákat megtöltjük.
- Kivajazunk egy hőálló tálat, és megtöltjük félbevágott palacsintákkal, amit úgy helyezünk el, hogy kissé fedjék egymást.
- Közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
- A palacsintákat az elkevert öntettel meglocsoljuk, és a sütőben pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre