Hozzávalók
Elkészítés
- A kápia paprikákat a sütőben feketésre sütjük, lefedve hagyjuk saját gőzében megpuhulni, majd a hústól elváló héját eltávolítjuk, csumáját kiszedjük.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Belereszeljük a fokhagymát, mellyel kevés ideig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a fűszereket (koriander mag, mustár mag, cayenne bors, csili, őrölt bors, worcester szósz, só), kicsit pirítjuk.
- Felöntjük a paradicsomlével, ketchuppel, belekeverjük a kápiapaprikát, barna cukrot és a kétféle ecetet.
- Forraljuk fel, majd mérsékeljük a tüzet. és kb. 20 percig - amíg kissé besűrűsödik - kis lángon főzzük. Közben - ha szükséges - ízesíthetjük még fűszerekkel.
- Ha elkészült turmixoljuk le, aki krémesebben szereti szitán is átpasszírozhatja. Üvegbe téve, a hűtőben 2-3 hónapig is eláll.
Mennyiség:
1 személyre