Battenberg szelet

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/8Utasítások
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral bélelünk ki két kb. 10x20 cm-es sütőformát.
  • A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a kristály- és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és habosra kavarjuk.
  • A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk.
  • A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét megszínezzük kevés málnaszörppel vagy néhány csepp piros ételfestékkel.
  • A fehér tésztát a formába simítjuk, és kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd a színezett tésztával is ugyanígy járunk el.
  • A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk, így kapunk két fehér és két rózsaszín tésztacsíkot.
  • Sakktáblaszerűen összeragasztjuk őket (az enyhén felmelegített) lekvárral, és hogyha összeállt, akkor a külsejét is megkenjük a lekvárral.
  • Folpack között kinyújtjuk a marcipánt, beburkoljuk vele süteményt, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
Mennyiség: 1 személyre