Hozzávalók
-
3 db bagetthez:
Elkészítés
- A só kivételével mindent a dagasztógépbe tettem, és a leglassabb fokozaton dagasztottam 15 percig.
- Ekkor kevertem hozzá a sót, és további öt percig dolgoztattam a gépet.
- Fóliával letakartam a tálat, és hűvös helyen 2,5 óra alatt hagytam, hogy kétszeresére keljen a tészta.
- Lisztezett deszkára borítottam, és háromfelé osztottam.
- Most csak ötvenszer csaptam oda a gyúródeszkához, majd megformáztam.
- Ezt úgy kell elképzelni, hogy a tésztát, mint egy vizes rongyot megfogom az egyik végén, és határozottam rácsapok vele a deszkára.
- Félbe hajtom, újra rácsapok, félbehatom, újra, stb.
- Miközben lendítem, a tészta mindig megnyúlik kicsit.
- Kicsit megszórtam liszttel a sütőformát, beletettem a meglehetősen vékonyra formázott kenyereket, letakartam konyharuhával, és 19 fokon (napközben, ha nem vagyunk otthon, ennyire van állítva a termosztát) hagytam jól megkelni egy óra alatt.
- Bevagdostam a tetejét, és a 300 fokra melegített, gőzös sütőbe toltam.
- Gőz: fél deci vizet gyorsan beöntök a sütő aljába, majd rögtön bezárom az ajtót, hogy a pillanat alatt gőzzé váló víz ne tudjon elpárologni.
- Mérsékeltem a tüzet 240 foka, és szép pirosra sütöttem a kenyereket.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Recept: http://fuszereslelek.blog.hu/2010/02/24/hivatalos_bagett_baguette