Hozzávalók
-
a tésztához:
- a tetejére:
- a főzéshez:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit kézzel, vagy géppel bedagasztjuk.
- 8 egyenlő részre osztjuk, és langyos helyen, letakarva 10 percig pihentetjük.
- Téglalap alakúra nyújtjuk, felsodorjuk, és karikára formázzuk.
- Langyos helyen 50 percig kelesztjük.
- Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, ha forr, beletesszük a cukrot és a szódabikarbónát.
- Kettesével beletesszük a bageleket, és mindkét oldalukat fél-fél percig főzzük.
- Jól lecsepegtetjük, és sütőpapírral, szilikonlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk.
- Tetejüket felvert tojással lekenjük, és meghintjük mákkal, szezámmaggal stb. 220 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 12-15 perc)
Mennyiség:
1 személyre