Bagel

Bagel

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
    a tésztához:
  • a tetejére:
  • a főzéshez:

Elkészítés

0/8Utasítások
  • A tészta hozzávalóit kézzel, vagy géppel bedagasztjuk.
  • 8 egyenlő részre osztjuk, és langyos helyen, letakarva 10 percig pihentetjük.
  • Téglalap alakúra nyújtjuk, felsodorjuk, és karikára formázzuk.
  • Langyos helyen 50 percig kelesztjük.
  • Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, ha forr, beletesszük a cukrot és a szódabikarbónát.
  • Kettesével beletesszük a bageleket, és mindkét oldalukat fél-fél percig főzzük.
  • Jól lecsepegtetjük, és sütőpapírral, szilikonlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk.
  • Tetejüket felvert tojással lekenjük, és meghintjük mákkal, szezámmaggal stb. 220 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 12-15 perc)
Mennyiség: 1 személyre