Babsaláta

Babsaláta

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A babkonzervet leszűrjük, a babot a szűrőben átmossuk, majd lecsepegtetjük.
  • A lilahagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony félkarikákra vágjuk (un. félfőre).
  • Vízzel, a cukorral, az ecettel és a sóval hagyományos salátalevet készítünk. Egy tálban összekeverjük a hagymát és a babot, ráöntjük a salátalevet, frissen őrölt borssal megszórjuk, és meghintjük az olajjal.
  • Lefedve, néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy ízei jól összeérjenek.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Babkonzerv helyett használhatunk 250 gr beáztatott, majd készre főzött saláta- vagy másfajta szárazbabot is.