Hozzávalók
- a töltelékhez:
Elkészítés
- A tésztát gyorsan összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket előkészítjük.
- Az almákat meghámozzuk, elnegyedeljük, kivágjuk a magházát. Az elnegyedelt almák szélesebbik oldalát bevagdaljuk, ez szép mintázatot ad majd nekik. Az almákat felhasználásig citromos vízbe tesszük.
- A tejszínt a tojásokkal, cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal jól elkeverjük.
- Ha a tészta legalább félórát pihent a hűtőben, lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk és kibéle-lünk vele 28 cm átmérőjű tortaformát. úgy hogy pereme is maradjon. Nem baj, ha szakadozik a tészta kézzel is szétnyomkodhatjuk.
- 200C⁰-ra előmelegített sütőben pár percig, halványsárga színűre elősütjük. Ha az elősütéssel elkészültünk, kivesszük a tésztát a sütőből, elrendezzük rajta a lecsöpögtetett alma negyedeket és leöntjük a tejszínes-tojásos keverékkel.
- Közben a sütőt 180C⁰ra átállítjuk, visszatesszük a megtöltött tortát, és kb. 30-35 percig sütjük. Amikor kicsit kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre