Almaszósz

Almaszósz

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, felkockázzuk, és annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
  • A szegfűszeget, kettétört fahéjrudat teatojásba tesszük, a citrom héját körben levágjuk, majd a kristálycukorral együtt a fűszereket az almához adjuk.
  • Amíg az alma puhára fő, elkészítjük a habarást. A lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük. A hőkiegyenlítés miatt, apránként hozzákeverünk 1 dl forró vizet, majd ezzel a keverékkel behabarjuk az időközben puhára főtt almát. 
  • Néhány percnyi főzéssel besűrítjük a mártást, végezetül citromlével ízesítjük.
  • Elsősorban főtt húsok kiváló és ízletes kísérője.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

összesen: 1298 kcal