
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, felkockázzuk, és annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
- A szegfűszeget, kettétört fahéjrudat teatojásba tesszük, a citrom héját körben levágjuk, majd a kristálycukorral együtt a fűszereket az almához adjuk.
- Amíg az alma puhára fő, elkészítjük a habarást. A lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük. A hőkiegyenlítés miatt, apránként hozzákeverünk 1 dl forró vizet, majd ezzel a keverékkel behabarjuk az időközben puhára főtt almát.
- Néhány percnyi főzéssel besűrítjük a mártást, végezetül citromlével ízesítjük.
- Elsősorban főtt húsok kiváló és ízletes kísérője.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
összesen: 1298 kcal