Almás pite

Almás pite

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • ízlés szerint:
  • a szóráshoz:
  • a lekenéshez:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A tojás sárgákat a margarinnal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt és apránként a lisztet.
  • Összegyúrjuk és két részre osztjuk.
  • A peremes tepsit kikenjük, az egyik tésztagombócot kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk.
  • Megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük az almatölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
  • Letakarva, 2-3 órát kelesztjük, majd a tészta tetejét a felvert tojással lekenjük.
  • Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.)
  • Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre