Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- ízlés szerint:
- a szóráshoz:
- a lekenéshez:
Elkészítés
- A tojás sárgákat a margarinnal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt és apránként a lisztet.
- Összegyúrjuk és két részre osztjuk.
- A peremes tepsit kikenjük, az egyik tésztagombócot kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk.
- Megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük az almatölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
- Letakarva, 2-3 órát kelesztjük, majd a tészta tetejét a felvert tojással lekenjük.
- Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.)
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre