Almás pite 2.

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a töltelékhez:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/8Utasítások
  • A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd a kisebb kockákra vágott vajat elmorzsoljuk benne.
  • Hozzáadjuk a tojásokat, gyorsan összegyúrjuk, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, minimum 30 percre.
  • Az almákat megtisztítjuk, nagylyukú reszelővel lereszeljük, ízlés szerint megcukrozzuk.
  • 5-10 perc múlva a levét kinyomkodjuk, és fahéjjal ízesítjük.
  • A tészta egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk 5 mm vastagságúra. A sütőformába tesszük, és ráhalmozzuk az almatölteléket.
  • Kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráhelyezzük az almás töltelékre.
  • A tetejét felvert tojással megkenjük, és megszórjuk a fahéjjal elkervert barnacukorral.
  • 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-45 percig sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Meglepetés újságban közölt recept alapján