
Hozzávalók
- a töltelékhez:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd a kisebb kockákra vágott vajat elmorzsoljuk benne.
- Hozzáadjuk a tojásokat, gyorsan összegyúrjuk, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, minimum 30 percre.
- Az almákat megtisztítjuk, nagylyukú reszelővel lereszeljük, ízlés szerint megcukrozzuk.
- 5-10 perc múlva a levét kinyomkodjuk, és fahéjjal ízesítjük.
- A tészta egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk 5 mm vastagságúra. A sütőformába tesszük, és ráhalmozzuk az almatölteléket.
- Kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráhelyezzük az almás töltelékre.
- A tetejét felvert tojással megkenjük, és megszórjuk a fahéjjal elkevert barnacukorral.
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-45 percig sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Meglepetés újságban közölt recept alapján