Almás lepény

Almás lepény

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    A tésztához:
  • A töltelékhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az almát meghámozzuk, lereszeljük – legjobb erre a galuskaszaggató – és megpároljuk, míg a levét el nem fövi. Azután hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat, majd kihűtjük.
  • A tésztához a hozzávalókat (liszt, porcukor, margarin, tojássárgája, sütőpor, tejföl, só) könnyen nyújtható tésztává összegyúrjuk, két részre vesszük (a tepsi oldalait is figyelembe véve az alsó lapot valamivel nagyobbra). A nagyobb részt kinyújtjuk, és - a tepsi oldalaira is felhúzva – a kivajazott tepsibe simítjuk.
  • A lapot a darált dióval és a mazsolával megszórjuk, majd rákenjük a kihűlt párolt, fahéjas almapürét. Befedjük a másik lappal, a tészta tetejét tojássárgájával megkenjük, és villával megszurkáljuk.
  • Kb. 40-45 percig sütjük. (légkeveréses 165º, normál sütő 180º) Ha kihűlt deszkára borítjuk, tetejét porcukorra meghintve, kockára vágva tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

összesen: 21 db/4619 kcal, 1 db 219 kcal