Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A burgonyát héjában majdnem teljesen puhára megfőzzük, majd a burgonyahéját lehúzzuk, és kockákra vágjuk.
  • A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, vagy lereszeljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a húst - a tokányhoz hasonlóan - vékony csíkokra vágjuk.
  • Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a szalonnakockákat, valamint a húscsíkokat, és erős tűzön, hogy a hús ne tudjon levet engedni, sűrű kevergetés mellett pirítjuk.
  • Közben egy másik serpenyőben a maradék olajat szintén felhevítjük, rászórjuk a burgonyakockákat, és azt is megpirítjuk (hogy ne törjük össze, csak rázogatással kevergessük).
  • Ha a hús készre pirult, rászórjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. A szintén megpirult burgonyát megsózzuk, majd óvatosan összekeverjük a hússal.
  • Azonnal tálaljuk, mivel frissen sütve az igazi.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag 2 474 kcal, 1 adag 619 kcal