Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát héjában majdnem teljesen puhára megfőzzük, majd a burgonyahéját lehúzzuk, és kockákra vágjuk.
- A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, vagy lereszeljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a húst - a tokányhoz hasonlóan - vékony csíkokra vágjuk.
- Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a szalonnakockákat, valamint a húscsíkokat, és erős tűzön, hogy a hús ne tudjon levet engedni, sűrű kevergetés mellett pirítjuk.
- Közben egy másik serpenyőben a maradék olajat szintén felhevítjük, rászórjuk a burgonyakockákat, és azt is megpirítjuk (hogy ne törjük össze, csak rázogatással kevergessük).
- Ha a hús készre pirult, rászórjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. A szintén megpirult burgonyát megsózzuk, majd óvatosan összekeverjük a hússal.
- Azonnal tálaljuk, mivel frissen sütve az igazi.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag 2 474 kcal, 1 adag 619 kcal