Török kenyér

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a kenéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. Ha ragacsos, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá. Kelesztőtálba duplájára kelesztjük.
  • Lisztezett felületre borítjuk, cipót formázunk belőle, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire ültetünk. Letakarjuk, és ismét hagyjuk duplájára kelni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  • A megkelt tésztát az ujjunkkal mintázzuk. Kicsit beolajozzuk a kezünket és először körbe, majd a közepébe, négyzetrácsosan az ujjunkat belenyomkodjuk.
  • Lekenjük felvert, egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és/vagy mákkal, és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson hűtjük ki.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

https://www.limarapeksege.com/2011/07/torok-kenyer.html