Hozzávalók
- a kenéshez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. Ha ragacsos, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá. Kelesztőtálba duplájára kelesztjük.
- Lisztezett felületre borítjuk, cipót formázunk belőle, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire ültetünk. Letakarjuk, és ismét hagyjuk duplájára kelni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A megkelt tésztát az ujjunkkal mintázzuk. Kicsit beolajozzuk a kezünket és először körbe, majd a közepébe, négyzetrácsosan az ujjunkat belenyomkodjuk.
- Lekenjük felvert, egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és/vagy mákkal, és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson hűtjük ki.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
https://www.limarapeksege.com/2011/07/torok-kenyer.html