Zürichi kenyér

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
    az előkovászhoz:
  • a tésztához:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A kovászhoz valókat előző este kell alaposan bekeverni, keményebb tészta lesz. Letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk egész éjszaka pihenni. Másnap a tészta hozzávalóit géppel, vagy kézzel bedagasztjuk. Könnyű, kissé tapadós tésztának kell lennie.
  • Duplájára kelesztjük, félidőben, kb. 20-30 perc után, egyszer óvatosan áthajtogatjuk. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, kézzel alaposan ellapogatjuk. Mindkét oldalról behajtjuk egy kicsit,ezzel lehet elkerülni, hogy a közepe púposabb legyen. Majd fentről elkezdjük lefelé tekerni úgy, hogy minden tekerést kissé lenyomunk.
  • Duplájára kelesztjük, majd háromszor haránt bevágjuk. Sütőpapírral kibélelt jénaiba tesszük, a jénai tetejét belülről alaposan befújjuk vízzel. 230 fokos sütőben kezdjük sütni, majd 30 perc múlva visszavesszük 200 fokra, és további 15 percig sütjük. Az utolsó 15 percre levesszük a jénai tetejét, és úgy sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Mennyiség: 1 személyre