Zöldspárga krémleves
Hozzávalók
-
50
dkg
zöldspárga
-
1
fej
vöröshagyma
-
1
db
sárgarépa
-
1
db
fehérrépa
-
1
db
burgonya
-
5
dkg
vaj
-
2
dl
habtejszín
-
2
l
víz, vagy zöldség-, húsalaplé
-
só
-
őrölt bors
-
reszelt szerecsendió
Elkészítés
-
A hagymát felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. A spárga alsó, fás részeit letörjük, alaposan megmossuk, és a spárgafejeket levágjuk. A spárgaszárakat feldaraboljuk.
-
A letört fás részeket, valamint a répákat nagyobb darabokra vágjuk, és sós (leveskockás) vízben megfőzzük. Ha a répa megpuhult, a levét leszűrjük, és alapléként használjuk fel. (A répákra és a spárga fás részeire a továbbiakban nem lesz szükségünk.)
-
A spárgafejeket is egy külön lábosban puhára főzzük.
-
A hagymát a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig együtt pároljuk, majd felöntjük az alaplével, a spárgafejek főzőlevével, fűszerezzük, és puhára főzzük.
-
A levest leturmixoljuk, visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a tejszínt, a spárgafejeket, és egyet forralunk rajta.