
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. A spárga alsó, fás részeit letörjük, alaposan megmossuk, és a spárgafejeket levágjuk. A spárgaszárakat feldaraboljuk.
- A letört fás részeket, valamint a répákat nagyobb darabokra vágjuk, és sós (leveskockás) vízben megfőzzük. Ha a répa megpuhult, a levét leszűrjük, és alapléként használjuk fel. (A répákra és a spárga fás részeire a továbbiakban nem lesz szükségünk.)
- A spárgafejeket is egy külön lábosban puhára főzzük.
- A hagymát a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig együtt pároljuk, majd felöntjük az alaplével, a spárgafejek főzőlevével, fűszerezzük, és puhára főzzük.
- A levest leturmixoljuk, visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a tejszínt, a spárgafejeket, és egyet forralunk rajta.
Mennyiség:
1 személyre