Zöldspárga krémleves

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A hagymát felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. A spárga alsó, fás részeit letörjük, alaposan megmossuk, és a spárgafejeket levágjuk. A spárgaszárakat feldaraboljuk.
  • A letört fás részeket, valamint a répákat nagyobb darabokra vágjuk, és sós (leveskockás) vízben megfőzzük. Ha a répa megpuhult, a levét leszűrjük, és alapléként használjuk fel. (A répákra és a spárga fás részeire a továbbiakban nem lesz szükségünk.)
  • A spárgafejeket is egy külön lábosban puhára főzzük.
  • A hagymát a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig együtt pároljuk, majd felöntjük az alaplével, a spárgafejek főzőlevével, fűszerezzük, és puhára főzzük.
  • A levest leturmixoljuk, visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a tejszínt, a spárgafejeket, és egyet forralunk rajta.
Mennyiség: 1 személyre