Zöldségrakottas

Hozzávalók

0/16Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk, és ha kihűlt felkarikázzuk. Ha nem konzervbabot használunk, a zöldbabot megtisztítjuk, összevágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A cukkinit kicsit vastagabb karikákra vágjuk, besózzuk, és egy félórát állni hagyjuk.
  • A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Ezután rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. A paprikákat karikára vagy csíkokra vágjuk, a hagymás gombához adjuk, és addig pároljuk, amíg zsírjára sül.
  • Egy kb. 28x18 cm-es sütőtálat vagy tepsit vajjal/margarinnal kikenünk, és az alját a zsemlemorzsa felével behintjük. A cukkiniról a sós lét leöntjük, a nedvességet - papírtörlővel - leitatjuk róla. A cukkini karikákat a sütőtál aljára szép sorban lerakjuk, frissen őrölt borsot tekerünk rá.
  • Erre rétegre kerül a karikákra vágott főtt burgonya, melyet picit megsózunk, és megszórjuk kakukkfűvel. A burgonyára a leszűrt zöldbabot terítjük, melyet kevés apróra vágott petrezselyemmel szórunk meg, majd következik a hagyma-gomba-paprika egyveleg.
  • A lapkasajtokkal a rakottast beterítjük. A tejfölben elkeverjük a tojássárgát, sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd ráöntjük a sajtszeletekre. Megszórjuk a megmaradt zsemlemorzsával, és 200 fokos sütőben készre sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/92 kcal, 1 adag/248 kcal