
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat, hagymát, zellergumót, karalábét kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összevágott zöldségeket és a borsót. Sózzuk, meghintjük a törött borssal, és kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk.
- Ezután meghintjük a liszttel (stauboljuk), mellyel 1-2 percig pirítjuk. A tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük kb. 2 l húslével vagy vízzel. Beletesszük a zöldpaprikát, valamint a zellerzöldet, és készre főzzük a levest, a végén meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.
- Levesbetétként tésztát (cérnametélt, eperlevél, stb.), vagy egy tojásból készült galuskát főzünk bele.
Mennyiség:
1 személyre