
Hozzávalók
- a húsgombóchoz:
Elkészítés
- A sárga- és fehérrépát, zellert tetszés szerint daraboljuk, a gombát szeletekre vágjuk, majd a zsíron vagy olajon megdinszteljük. Sózzuk és borsozzuk.
- Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, beletesszük a zellerzöldet, vöröshagymát, paradicsomot, paprikát, gyömbért. Félpuhára főzzük. (Ekkor kiemelhetjük belőle azokat a zöldségeket, amelyeket nem szeretnénk a levesben hagyni, pl. zellerzöld, vöröshagyma, gyömbér stb.)
- Közben elkészítjük a húsgombócot. A zsemlét beáztatjuk, majd kifacsarjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. Végül a hozzávalókat összegyúrjuk, és egy félórát pihentetjük. (Ha a massza túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.)
- A húsmasszából gombócokat gömbölyítünk, a leveshez adjuk, hozzáadjuk a karfiolt, kelbimbót, zöldborsót, és kb. 15 percig főzzük, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
A zöldségek felhasználásától természetesen évszak és ízlés szerint el lehet térni.