Zöldségleves húsgombóccal

Hozzávalók

0/25Hozzávalók
  • a húsgombóchoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A sárga- és fehérrépát, zellert tetszés szerint daraboljuk, a gombát szeletekre vágjuk, majd a zsíron vagy olajon megdinszteljük. Sózzuk és borsozzuk.
  • Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, beletesszük a zellerzöldet, vöröshagymát, paradicsomot, paprikát, gyömbért. Félpuhára főzzük. (Ekkor kiemelhetjük belőle azokat a zöldségeket, amelyeket nem szeretnénk a levesben hagyni, pl. zellerzöld, vöröshagyma, gyömbér stb.)
  • Közben elkészítjük a húsgombócot. A zsemlét beáztatjuk, majd kifacsarjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. Végül a hozzávalókat összegyúrjuk, és egy félórát pihentetjük. (Ha a massza túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.)
  • A húsmasszából gombócokat gömbölyítünk, a leveshez adjuk, hozzáadjuk a karfiolt, kelbimbót, zöldborsót, és kb. 15 percig főzzük, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A zöldségek felhasználásától természetesen évszak és ízlés szerint el lehet térni.