Hozzávalók
Elkészítés
- A pontyfilét sűrűn beirdaljuk, meghintjük sóval és őrölt borssal. A gombát, fokhagymát, lilahagymát, paradicsomot és a kétféle paprikát vékony szeletekre vágjuk. A csilipaprikát kimagozzuk (aki szereti a nagyon csípőset, az a magozást elhagyhatja), apróra vágjuk. A kakukkfüvet száráról lehúzzuk.
- A felszeletelt zöldségeket a kakukkfűvel egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A halfilék mindkét oldalát a lisztben megforgatjuk.
- Egy kisebb tűzálló tál alját kiolajozzuk, - bőrével lefelé -ráfektetjük az egyik halfilét, ráhalmozzuk a zöldségeket, és befedjük a másik szelet filével - ezt bőrével felfelé helyezzük rá -, melynek a tetejét, hogy szebben süljön, hosszában háromszor bevágunk.
- Szórhatunk a hal tetejére, apróra vágott, tetszés szerinti zöldfűszereket (pl. újhagymaszár, petrezselyem, kakukkfű stb.). 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Mennyiség:
1 személyre