Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon megfonnyasztjuk. Közben a cukkinit lereszeljük (én a galuskaszaggatón szoktam), a padlizsánt pedig kis kockákra vágjuk. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, cukkinit, a felkockázott padlizsánt, és ráöntjük a konzerv és dobozos paradicsomot.
- Jó puhára pároljuk, közben beleszórjuk a kissé összevágott bazsalikomot, a száráról lecsipkedett kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk a zöldséges szósszal, és a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
(Nők Lapja recept nyomán)