Zöldhagymás sajtmártás

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, melyet a hideg tejjel felengedünk, simára keverjük, jól kiforraljuk. (Azaz egy Besamel mártást készítünk.) Mikor a mártásunk sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tubus Boci sajtot, addig keverjük, míg a sajt, a mártásban el nem olvad. Közben megsózzuk, ízesítjük reszelt szerecsendióval és fehérborssal.
  • Ha kész, levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, vagy újhagymaszárat. (Ha a mártás esetleg nagyon besűrűsödne kevés tejjel vagy tejszínnel hígítjuk.) Nagyon finom a sajtszósz rántott sertésszűzérmékkel és burgonyafánkkal.
  • Ha a sajtszószba tojássárgáját keverünk, a csőbensült ételekhez szükséges sajtos gratenmártást kapunk.
Mennyiség: 1 személyre