Zöldfűszeres sült burgonya

Hozzávalók

  • 2 db /fő nagyobb méretű, hosszúkás burgonya
  • 1 dl olaj
  • zöldfűszerek: pl. rozmaring, kakukkfű, oregánó, stb.
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A nagyjából egyforma méretű krumplikat meghámozzuk (aki szereti, a héját is rajtahagyhatja, csak akkor alaposan meg kell sikálni), bevagdossuk kb. 2-3 mm-es szeletekre úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
  2. A burgonyákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
  3. Az olajat elkeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal, és egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk vele úgy, hogy az olaj a szeletek közé is befolyjon.
  4. A krumplik tetejét megsózzuk.
  5. A tepsit 200 fokos sütőbe toljuk. A sütési idő kb. 1 óra, de ez függ a krumplik nagyságától is.