Zöldfűszeres sült burgonya
Hozzávalók
-
2
db
/fő nagyobb méretű, hosszúkás burgonya
-
1
dl
olaj
-
zöldfűszerek: pl. rozmaring, kakukkfű, oregánó, stb.
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A nagyjából egyforma méretű krumplikat meghámozzuk (aki szereti, a héját is rajtahagyhatja, csak akkor alaposan meg kell sikálni), bevagdossuk kb. 2-3 mm-es szeletekre úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
-
A burgonyákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
-
Az olajat elkeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal, és egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk vele úgy, hogy az olaj a szeletek közé is befolyjon.
-
A krumplik tetejét megsózzuk.
-
A tepsit 200 fokos sütőbe toljuk. A sütési idő kb. 1 óra, de ez függ a krumplik nagyságától is.