
Hozzávalók
Elkészítés
- A sertéshúst csíkokra, a szalonnát, paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A szalonnát egy serpenyőben pirítani kezdjük, a húst megborsozzuk, majd összekeverjük a szalonnával. (Sózni valószínüleg nem szükséges, mert a szalonna elég sós.) Magas lángon pár percig pirítjuk, majd a zsírból kiszedjük, és félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékban a hagymát megdinszteljük, majd visszatesszük serpenyőbe a húst és a szalonnát. Meghintjük a pirospaprikával, majoránnával, hozzátesszük a zöldpaprikát, valamint a paradicsomot, felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, és puhára pároljuk, ha szükséges sózzuk.
- Egy edényben kb. 0,5 dl vizet forralunk, beletesszük a leveskockát. Ha feloldódott hozzáadjuk a zöldborsót, és puhára főzzük, majd leszűrjük. (Egy keveset a főzőléből félreteszünk, és kihűtjük.)
- A leszűrt zöldborsót összekeverjük a megpuhult hússal. A félretett és kihűlt zöldborsó főzőlevet elkeverjük az étkezési keményítővel, majd a húshoz öntve a ragut összeforraljuk. Közben ízesítjük - ha szükséges sóval, borssal -, valamint hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Párolt rizzsel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre