
Hozzávalók
- a levesbetéthez:
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és kockára vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Felhevítjük az olajat, rászórjuk a borsót, a kockára vágott zöldségeket és a cukrot. Megsózzuk, kicsit megborsozzuk és alacsony hőfokon saját levében pároljuk, ha a leve elfőne, kevés vízzel pótoljuk.
- Mikor a zöldségek félpuhára párolódtak meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk egy kávéskanál pirospaprikával. Kevés hideg vízzel felöntjük és csomómentesre keverjük, majd felöntjük 2,5 liter vízzel. Beletesszük a zellerzöldet és a TV paprikát. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk a leveskockát (ételízesítőt), majd a tüzet mérsékeljük, és majdnem puhára főzzük.
- Elkészítjük a levesbetétet: a tojásokat annyi liszttel keverjük ki, hogy galuskatésztaszerű masszát kapjunk, melyet kiskanállal a levesbe szaggatunk. Pár perc alatt puhára főzzük. A leves megszórjuk a vágott petrezselyemmel, valamint ha van otthon, tehetünk bele egy kevés lestyánt is. Mire a galuskák megfőnek a borsó és a zöldség is megpuhul.
- A borsólevest készíthetjük úgy is, hogy csirkezúzát és/vagy csirkeszárnyat megfőzünk. Azért kell előre megfőzni, mert tovább fő meg, mint a borsó és a zöldségek. Majd a levest a húslével engedjük fel, és a végén tesszük hozzá a főtt csirkehúst.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 6 adag/1 328 kcal, 1 adag/221 kcal