Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az aprólékot tisztítás, mosás után annyi hideg vízben, amennyi jól ellepi tegyük fel főni. Ha felforrt, leszedjük a habot, hozzáadjuk a leveskockát, és kis lángon főzzük tovább, amíg megpuhul.
  • Az olajba beletesszük a borsót, a karikára vágott répákat, csipet cukrot, sót, őrölt borsot, és néhány percig az olajon pirítjuk. Öntsünk alá kb. 2 dl vizet, tegyük bele a zellerzöldet és a zöldpaprikát, és főzzük félpuhára.
  • Szűrjük le a csirkeaprólék levét, és öntsük hozzá a zöldborsós alaphoz. Főzzük a zöldségeket puhára, hintsük meg a levest apróra vágott petrezselyemmel, tegyük bele az aprólékot, és ha szükséges ízesítsük még sóval, őrölt borssal. Levesbetétként csigatésztát, daragaluskát, stb. főzzünk hozzá.
Mennyiség: 1 személyre