Hozzávalók
- a galuskához:
Elkészítés
- A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk és rézsútosan kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük.
- Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rászórjuk a lisztet, és zsemleszínű rántást készítünk. A végén megfuttatjuk rajta a lereszelt fokhagymát, majd a tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük a hideg csontlével. A főzőlével együtt hozzáadjuk a zöldbabot, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
- A tojásból, lisztből, sóból kicsit keményebb galuskatésztát keverünk, melyet kiskanállal a levesbe szaggatunk. Mikor a zöldbab megpuhult, a levest ecettel - ha szükséges sóval - ízesítjük, és a - forró levessel előzőleg felhígított - tejfölt is belekeverjük.
Mennyiség:
1 személyre