Zabpelyhes párnák

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a tetejére:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • Egy tálba mérjük a lisztet meg a zabpelyhet, és összekeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, a mézet, a joghurtot és a vizet, végül rámorzsoljuk az élesztőt.
  • Kézzel vagy géppel dagasztani kezdünk. Amikor a tészta szép sima és fényes, nem ragad a tálhoz vagy a kezünkhöz, kelesztőtálba tesszük, lefedjük, és 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát óvatosan ráfordítjuk a vékonyan belisztezett gyúródeszkára. A kezünkkel 2 cm vastag, kb. 30 cm-es négyzetet lapogatunk belőle. Hosszában és keresztben is 3 részre vágjuk.
  • Az így kapott 9 négyzetet sütőpapírral borított sütőlemezre fektetjük, konyharuhával letakarjuk, és 25-30 percig kelni hagyjuk. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és az aljába bekészítünk egy fémedényt.
  • A megkelt tésztát lepermetezzük langyos vízzel, megszórjuk a zabpehellyel (vagy a különféle magokkal), és betoljuk a forró sütőbe. A fémedénybe 1 dl forró vizet öntünk, és gyorsan becsukjuk a sütő ajtaját.
  • A párnákat kb. 20perc alatt aranybarnára sütjük. Végül rácsra tesszük őket hűlni.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Limara receptje