
Hozzávalók
- a tetejére:
Elkészítés
- Egy tálba mérjük a lisztet meg a zabpelyhet, és összekeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, a mézet, a joghurtot és a vizet, végül rámorzsoljuk az élesztőt.
- Kézzel vagy géppel dagasztani kezdünk. Amikor a tészta szép sima és fényes, nem ragad a tálhoz vagy a kezünkhöz, kelesztőtálba tesszük, lefedjük, és 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát óvatosan ráfordítjuk a vékonyan belisztezett gyúródeszkára. A kezünkkel 2 cm vastag, kb. 30 cm-es négyzetet lapogatunk belőle. Hosszában és keresztben is 3 részre vágjuk.
- Az így kapott 9 négyzetet sütőpapírral borított sütőlemezre fektetjük, konyharuhával letakarjuk, és 25-30 percig kelni hagyjuk. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és az aljába bekészítünk egy fémedényt.
- A megkelt tésztát lepermetezzük langyos vízzel, megszórjuk a zabpehellyel (vagy a különféle magokkal), és betoljuk a forró sütőbe. A fémedénybe 1 dl forró vizet öntünk, és gyorsan becsukjuk a sütő ajtaját.
- A párnákat kb. 20perc alatt aranybarnára sütjük. Végül rácsra tesszük őket hűlni.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Limara receptje