Zabpelyhes keksz

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük. A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a tojást és a vajat, összedolgozzuk a tésztát. Két részre osztjuk, minimum egy órát a hűtőben pihentetjük.
  • Lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, majd kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk. Kerek szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral borított tepsire tesszük.
  • Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ha a kekszek szélei kicsit már barnulni kezdenek, akkor készen is van.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Aki szereti, a kekszek alját csokoládéval is bevonhatja. 100 g étcsokoládét gőz felett felolvasztunk, és azzal bevonjuk a kekszek alját. (A csokit egy kiskanál segítségével kenjük szét, hogy ne csorogjon le a keksz oldalán.)

mokuslekvar.hu recept alapján