Vörösboros marhapörkölt tarhonyával

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, a szalonnapörcöt kiszedjük. A szalonna zsírján az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a kis kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Addig pároljuk, amíg zsírjára sül. Annak érdekében, hogy sűrű, tartalmas szaftot kapjunk, a pörköltalapot kis vízzel újból felöntjük, és visszapároljuk.
  • Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. A marhahúst kockákra vágjuk, rátesszük a hagymás alapra. A húst fehéredéséig pirítjuk, sózzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és aki úgy szereti, kevés őrölt borsot is adhat hozzá. Ezután a pörköltet fedő alatt addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul.
  • Általában nem szükséges vizet önteni alá, mivel a hús enged annyi vizet, amennyi kell. Ha a hús már félpuha, beleöntjük a bort, és készre főzzük. Ha a szaft nagyon elfőne, vízzel vagy vörösborral folyamatosan pótoljuk.
  • Elkészítjük a tarhonyát, melynek a tetejét megszórjuk a szalonnapörccel. Ha szezonja van, savanyúságként kovászos uborkát adunk hozzá.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

6 adag,  2 369 kcal, 1 adag 394 kcal