Vörösbormártás

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, a megtisztított sárgarépát finomra reszeljük. A felforrósított vajon először a hagymát dinszteljük meg, majd hozzáadjuk a sárgarépát és néhány percig együtt pároljuk.
  • Közben egy kevés vörösborban csomómentesre keverjük a keményítőt, és a többi borral együtt a hagymára öntjük. Beletesszük a fűszereket, ízesítjük sóval, borssal és kevés cukorral.
  • Körülbelül 15-20 percig főzzük, hogy a mártás besűrűsödjön, valamint az alkohol elpárologjon. Végül sűrű lyukú szűrőn átszűrjük, hogy kellően selymes legyen. Általában sült húsok mellé kínáljuk.
Mennyiség: 1 személyre