Vizes zsemle

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
    az előtésztához:
  • a tésztához:
  • a lekenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Előző este elkészítjük az előtésztát: a hozzávalókat összekeverjük, és egy fedeles műanyag dobozba téve a hűtőbe tesszük. (Fenti előtészta mennyiség dupla adag sütéséhez elegendő. A maradék előtészta pár napig a hűtőben eláll.)
  • A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, és lefedve duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt kilenc egyenlő részre osztjuk (kb. 10 dkg-os darabok lesznek), és zsemléket kerekítünk belőle.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk – de ne túl szorosan, hogy kelni tudjanak -, mindegyik zsemle oldalát olajjal lekenjük, és letakarva újból kelesztjük.
  • Ha a zsemlék megkeltek, vízzel lespricceljük őket, és hideg sütőbe tesszük. A sütőt 220 fokra állítva kb. 25 percig sütjük, majd ismét lespricceljük vízzel. 190 fokon, légkeveréssel a kívánt szín és ropogósság eléréséig még kb. 5-10 percet sütjük.
Mennyiség: 1 személyre