Virslis tojáspörkölt

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A tojásokat keményre főzzük, ha megfőttek, hideg vízbe tesszük, - ezáltal könnyebben jön le a héjuk - meghámozzuk, nagyobb kockákra vagy karikákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, az olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát, Piros Aranyat és a sűrített paradicsomot. Felöntjük 2 dl vízzel, és lassú tűzön, kb. 20 percig, sűrűre pároljuk.
  • Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, ízesítjük sóval, borssal, - ha szükséges, kevés vizet hozzáadva - fedő alatt még 10 percig pároljuk. Beletesszük a tojásokat, lazán átforgatjuk, és 1-2 percet együtt főzzük. Köretként párolt rizst vagy galuskát adunk hozzá. (Aki szereti, tejföllel gazdagíthatja, nyáron friss paradicsommal és paprikával készíthetjük.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1 780 kcal, 1 adag/445 kcal