Vincellér libamáj

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és leöntjük a borral. (Legalább egy órát pácolódjon benne.) A szőlőt leszemezzük, elfelezzük, és a magját kikaparjuk. Az alma magházát almavájóval kivájjuk, és ezt is ujjnyi vastagra felkarikázzuk. (Az almát nem kell meghámozni.) A mazsolát megmossuk, és meleg vizet (vagy bort) öntve rá állni hagyjuk.
  • Egy serpenyőt a zsiradékkal (liba/kacsazsír, esetleg olaj) vékonyan kikenünk, felforrósítjuk, a májszeletekről a nedvességet papírtörlővel leitatjuk, - a bort tegyük félre - és a szeleteket 2-3 perc alatt átsütjük. A visszamaradt zsírban az almakarikákat is megsütjük. A májat és almát melegen tartjuk, és elkészítjük hozzá a mártást.
  • A serpenyőbe dobjuk a szőlőszemeket és a leszűrt mazsolát. A keményítőt egy kevés megmaradt borral elkeverjük. A többi bort hozzáöntjük a szőlőhöz. Rövid ideig pároljuk, ízlésünk szerint cukorral édesítjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, és kissé besűrítjük vele a mártást.
  • Tálaláskor az almakarikákat és a májszeleteket egymásra rétegezzük, és mellé kanalazzuk a szőlőmártást. Köretként burgonyapüré illik hozzá.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag / 1 554 kcal, 1 adag / 777 kcal