
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a tetejére:
Elkészítés
- Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk, és összedagasztjuk a tészta többi alapanyagával. Megkelesztjük, majd 4 részre vágjuk, és vékonyra nyújtjuk.
- A krémhez összekeverjük a margarint a tojások sárgájával és a sóval. Mind a négy tésztalapot megkenjük a krémmel, majd rudakba tekerjük, és háromszögekre vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, kb. fél órát kelni hagyjuk, majd a tetejüket megkenjük a tojássárgával elkevert tejföllel. Tetejüket reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, kicsit még kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
- Készíthetjük még sonkával, kolbásszal, sajttal, zöldséggel töltve, illetve édes töltelékkel is. Pl.: kakaós: kakaópor + olvasztott vaj, túrós: túró + cukor + tojássárgája + búzadara
Mennyiség:
1 személyre