Vajdasági sós háromszög

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk, és összedagasztjuk a tészta többi alapanyagával. Megkelesztjük, majd 4 részre vágjuk, és vékonyra nyújtjuk.
  • A krémhez összekeverjük a margarint a tojások sárgájával és a sóval. Mind a négy tésztalapot megkenjük a krémmel, majd rudakba tekerjük, és háromszögekre vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, kb. fél órát kelni hagyjuk, majd a tetejüket megkenjük a tojássárgával elkevert tejföllel. Tetejüket reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, kicsit még kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  • Készíthetjük még sonkával, kolbásszal, sajttal, zöldséggel töltve, illetve édes töltelékkel is. Pl.: kakaós: kakaópor + olvasztott vaj, túrós: túró + cukor + tojássárgája + búzadara
Mennyiség: 1 személyre