Hozzávalók
-
a tésztához:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel (sorrend: tej, joghurt, tojás, só, majd a liszt, végül a cukor és az élesztő) vagy kézzel bedagasztjuk, és megkelesztjük. Amikor a tészta megkelt lisztezett gyúrólapra borítjuk, és nyolc egyenlő nagyságú "gombócot" formázunk belőle.
- Vékony téglalapokra sodorjuk, a lapokat egymásra tesszük úgy, hogy mindegyik lap tetejét az olvasztott vajjal megkenjük. Összehajtjuk: a két hosszabbik oldalát először a középvonalra, majd egymásra, ezután a két rövidebb oldalát egymásra. Egy-két órára a hűtőbe tesszük, hogy a vaj megdermedjen.
- A hűtőből kivéve fél centi vastagságban, köralakúra kinyújtjuk, 8 körcikkre vágjuk. A cikkeket kicsit átsodorjuk, majd az íves oldalánál kezdve feltekerjük. Tepsibe tesszük, tetejüket a felvert tojással megkenjük, félórát újra kelesztjük. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
8 db/3 196, 1 db/399 kcal