A megtisztított, megmosott tyúkot, - annyi hideg vízben, amennyi jócskán ellepi - feltesszük főni.
Amíg a víz felforr, közben megtisztítjuk a zöldségeket.
Ha felforrt a leves, habját lemerjük, majd bezöldségeljük. Beletesszük a megtisztított, egészben hagyott sárga- és fehérrépát, zellert, karalábét, vörös- és fokhagymát, paprikát, paradicsomot, kelkáposztát, sót, szemesborsot, és végül a tetejére tesszük az összekötött zellerzöldet.
A hőfokot takarékra állítjuk, a levesnek csak gyöngyöznie szabad.
Közben a megtisztított, nagyobb szeletekre vágott gombát, a rózsáira szedett karfiolt és a zöldborsót külön-külön egy kevés sós vízben puhára főzzük.
A megpuhult tyúkot a levesből óvatosan kiemeljük, bőrét, valamint a nagyobb csontokat eltávolítjuk, és kisebb darabokra vágjuk, melegen tartjuk.
A levest szitán átszűrjük, ha nagyon zsírosnak találjuk, tetejéről a zsírt lemerjük.
A levesben főtt répát, zellergumót és karalábét vékony hasábokra szeleteljük, és a külön megfőzött zöldségekhez adjuk.
Külön edényben kifőzzük a cérnametéltet.
A leveses tálba rendezzük a húsokat, a tésztát és a zöldséget, majd a forró húslevest rámerjük, és a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.