
Hozzávalók
- a gombamártáshoz:
- a tetejére:
Elkészítés
- Az óriás kagylótésztát sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. A töltelékhez a túrót, tejfölt, a lereszelt fokhagymát késes aprítóval krémesítjük, ízesítjük sóval borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, és a 2 evőkanál reszelt sajttal. A tésztakagylókat a túrókrémmel megtöltjük.
- Elkészítjük a tejszínes gombamártást. A gombát felszeleteljük, és az olajon megpirítjuk, ízesítjük őrölt borssal. A tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, hozzáadjuk a bort, apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, ha szükséges borsozzuk, és besűrítjük vele a mártást.
- A gombamártást sütőtálba terítjük, ráültetjük a töltött kegylótésztát, tetejüket reszelt sajttal meghintjük, és 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejére olvad a sajt.
Mennyiség:
1 személyre