Túróval töltött óriás kagylótészta gombamártással

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
  • a gombamártáshoz:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az óriás kagylótésztát sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. A töltelékhez a túrót, tejfölt, a lereszelt fokhagymá késes aprítóval krémesítjük, ízesítjük sóvel borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, és a 2 evőkanál reszelt sajttal. A tésztakagylókat a túrókrémmel megtöltjük.
  • Elkészítjük a tejszínes gombamártást. A gombát felszeleteljük, és az olajon megpirítjuk, ízesítjük őrölt borssal. A tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, hozzáadjuk a bort, apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, ha szükséges borsozzuk, és besűrítjük vele a mártást.
  • A gombamártást sütőtálbe terítjük, ráültetjük a töltött kegylótésztát, tetejüket reszelt sajttal meghintjük, és 170 fokra előmlegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejére olvad a sajt.
Mennyiség: 1 személyre