Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a nyújtáshoz:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimerünk belőle, az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kiskanál cukrot hozzáadunk, kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel és cukorral, az olvasztott, de nem meleg margarinnal, megsózva, citromhéjjal ízesítve, 6-8 perc intenzív dagasztással hólyagosra kidolgozzuk.
- Közben hozzáadjuk a tojássárgáját is. Akkor jó, amikor az edény falától elválik. Nem kell megijedni attól, hogy a tészta eleinte csak egy ragacsos massza, addig kell dagasztani, amíg jó nem lesz. Ezt a műveletet konyhai robotgép dagasztókarjával, vagy a kenyérsütőgép kelesztő fokozatán is elvégezhetjük. (Természetesen a kenyérsütőgépbe a szokásos sorrendbe tegyük a hozzávalókat.)
- Konyharuhával letakarva, langyos helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, de szitán is áttörhetjük, így krémesebb lesz a töltelék állaga. (Ha az ALDI-ban kapható Milfina sovány túrót használjuk, annak az állaga már eleve krémes.) A búzadarával és a kétféle cukorral összekeverjük, a habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
- A tésztát kb. 32x40 cm-re kinyújtjuk, és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. A túrótölteléket a közepükre halmozzuk. A tészta négy sarkát a töltelékre hajtjuk, és felül, középen összefogjuk.
- Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe rakjuk, de nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük megkelni. Felvert tojással megkenjük, majd közepesen forró (180 fok, légkeveréses 165 fok) sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Ráma Receptnaptár 2010. Treczkó Kitti receptje