Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a kenéshez:
- a morzsához:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A túrótöltelék hozzávalóit - a búzadara kivételével - késes aprítóval krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Állni hagyjuk, hogy a dara egy kissé megszívja magát.
- A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és enyhén sós vízben tegyük fel főni. Ha megpuhult, szűrjük le, krumplinyomóval törjük át. Keverjük el benne a vajat, és tegyük félre hűlni. Ha kihűlt adjuk hozzá lisztet, a tojást, búzadarát a cukrot, egy csipet sót. Gyúrjuk össze a tésztát. Ha nagyon ragacsos, adjunk még hozzá lisztet, ez nagyban függ a krumpli fajtájától is. Rugalmas, könnyen nyújtható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
-
- A zsemlemorzsát a vajon megpirítjuk. Bő, enyhén sós, forrásban lévő vízben a derelyéket kifőzzük. (Egyszerre 4-5 darabnál ne főzzünk többet.) Miután feljöttek a víz felszínére még kb. 2-3 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és a pirított zsemlemorzsában megforgatjuk a barátfülét. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre