Túrós batyu 2

Túrós batyu 2

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrot, és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk, és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük, és alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval.
  • A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.
  • Közben a sütőt 180-fokra előmelegítjük, és a batyukat kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 12 db/3788 kcal, 1 db/315 kcal