Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
Elkészítés
- Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrot, és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk, és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük, és alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.
- Közben a sütőt 180-fokra előmelegítjük, és a batyukat kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 12 db/3788 kcal, 1 db/315 kcal