Túrógaluska

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a tálaláshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tehéntúrót a tojások sárgájával, botmixerrel krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, és apránként a búzadarát. Végül óvatosan elkeverjük a felvert tojásfehérjével. Minimum egy órára a hűtőbe tesszük, hogy a búzadara kellően megpuhuljon.
  • A vajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és a túrós masszából, két kanál segítségével, galuskákat szaggatunk bele. Mielőtt szűrőlapát segítségével kiemelnénk a galuskákat, célszerű egyet kettévágni, és megnézni, hogy teljesen átfőtt-e.
  • A galuskákat a zsemlemorzsába forgatjuk, és forrón, tejföllel - esetleg gyümölcsszósszal - meglocsolva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre