Hozzávalók
- a tálaláshoz:
Elkészítés
- A tehéntúrót a tojások sárgájával, botmixerrel krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, és apránként a búzadarát. Végül óvatosan elkeverjük a felvert tojásfehérjével. Minimum egy órára a hűtőbe tesszük, hogy a búzadara kellően megpuhuljon.
- A vajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és a túrós masszából, két kanál segítségével, galuskákat szaggatunk bele. Mielőtt szűrőlapát segítségével kiemelnénk a galuskákat, célszerű egyet kettévágni, és megnézni, hogy teljesen átfőtt-e.
- A galuskákat a zsemlemorzsába forgatjuk, és forrón, tejföllel - esetleg gyümölcsszósszal - meglocsolva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre